ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

image-212283-elpida.jpg
Dr. Βιγγοπούλου Ελπίδα
PhD, DVM, Παθολόγος Κτηνίατρος, Υπεύθυνη Ιατρείου
Διδάκτωρ Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.
Η Ελπίδα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παθολογία Ζώων Συντροφιάς του Α.Π.Θ. για ένα έτος και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή της στη Χειρουργική - Μαιευτική - Αναισθησιολογία - Εντατική Θεραπεία - Απεικονιστική Διαγνωστική Ζώων Συντροφιάς και Εξωτικών Ζώων του Α.Π.Θ. για άλλο ένα έτος.

Ήταν visitor υπερηχοτομογραφίαs στο Queen Mother Hospital στο Royal Veterinary College του Λονδίνου, και συμμετείχε στο πρόγραμμα Κτηνιατρικής Αναπαραγωγής του European Veterinary Society for Small Animal Reproduction στο Μιλάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής, σχετική με τις ωτίτιδες του σκύλου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μετά την απόκτηση υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή το Δεκέμβριο του 2014.

Η Ελπίδα παρακολουθεί και συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια και είναι υπεύθυνη εργασιών που εξελίσσονται μέχρι και σήμερα. Είναι η υπεύθυνη του ιατρείου ζώων συντροφιάς με ιδιαίτερη προτίμηση στα παθολογικά περιστατικά, στην υπερηχοτομογραφία και στη μικροβιολογία των ζώων συντροφιάς αλλά και των εξωτικών ζώων.

image-212285-psathas.jpg
Ψαθάς Ιωάννης
DVM, MSc, Χειρουργός Κτηνίατρος, Μόνιμος Συνεργάτης
Ο Γιάννης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008. Μετεκπαιδεύθηκε στη Χειρουργική Κλινική Ζώων Συντροφιάς Α.Π.Θ. για ένα χρόνο, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια εξειδικεύτηκε, στην ίδια κλινική, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με αντικείμενο τη Χειρουργική, την Αναισθησιολογία, την Εντατική Θεραπεία και την Οφθαλμολογία Ζώων Συντροφιάς.

Ο Γιάννης παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά με διαλέξεις σε κτηνιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα. Είναι o κύριος χειρουργός του ιατρείου με ιδιαίτερη προτίμηση στην ορθοπεδική, στη χειρουργική του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος, στην αντιμετώπιση καταγμάτων με εξωτερικές οστεοσυνθέσεις καθώς και στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης του σκύλου και της γάτας.

image-212284-kelly.jpg
Dr. Παυλίδου Κέλλυ
PhD, DVM, Αναισθησιολόγος Κτηνίατρος, Μόνιμη Συνεργάτης

Η Κέλλυ αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006. Μετεκπαιδεύτηκε στην κτηνιατρική αναισθησιολογία της μονάδας Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Α.Π.Θ από το 2006 έως το 2008.

Το 2009 ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο γνωστικό αντικείμενο της Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε στη μονάδα Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας ως ειδικευόμενη του European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia.

Η Κέλλυ παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά με διαλέξεις σε κτηνιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι η κύρια αναισθησιολόγος του ιατρείου τόσο για τα ζώα συντροφιάς όσο και για τα εξωτικά ζώα.