Η Ελπίδα αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008. Μετεκπαιδεύτηκε στην Παθολογία Ζώων Συντροφιάς του Α.Π.Θ. για ένα έτος και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή της στη Χειρουργική - Μαιευτική - Αναισθησιολογία - Εντατική Θεραπεία - Απεικονιστική Διαγνωστική Ζώων Συντροφιάς και Εξωτικών Ζώων του Α.Π.Θ. για άλλο ένα έτος.
Ήταν visitor υπερηχοτομογραφίαs στο Queen Mother Hospital στο Royal Veterinary College του Λονδίνου, και συμμετείχε στο πρόγραμμα Κτηνιατρικής Αναπαραγωγής του European Veterinary Society for Small Animal Reproduction στο Μιλάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής, σχετική με τις ωτίτιδες του σκύλου στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μετά την απόκτηση υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή το Δεκέμβριο του 2014.
Η Ελπίδα παρακολουθεί και συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια και είναι υπεύθυνη εργασιών που εξελίσσονται μέχρι και σήμερα. Είναι η υπεύθυνη του ιατρείου ζώων συντροφιάς με ιδιαίτερη προτίμηση στα παθολογικά περιστατικά, στην υπερηχοτομογραφία και στη μικροβιολογία των ζώων συντροφιάς αλλά και των εξωτικών ζώων.
Δημοσιεύσεις:
Παρουσιάσεις σε συνέδρια:
Ψαθάς Ιωάννης
DVM, MSc Χειρουργικής Ζώων Συντροφιάς, Χειρουργός Κτηνίατρος,
Μόνιμος Συνεργάτης, Υπεύθυνος Ορθοπαιδικού Τμήματος
Ο Γιάννης εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, από όπου και αποφοίτησε το 2008. Το 2008-2009 μετεκπαιδεύθηκε στην Χειρουργική-Μαιευτική-Αναισθησιολογία-Εντατική Θεραπεία-Οφθαλμολογία-Απεικονιστική Διαγνωστική στη Κλινική Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ. Τη διετία 2009-2011 συνέχισε την εξειδίκευσή του στην Χειρουργική και Ορθοπεδική των Ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών της Χειρουργικής-Μαιευτικής Κλινικής Ζώων Συντροφιάς, ΑΠΘ. Έκτοτε, εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές με αποκλειστικό αντικείμενο την Χειρουργική Μαλακών Ιστών, Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Ζώων Συντροφιάς.
Ο Γιάννης παρακολουθεί και συμμετέχει με διαλέξεις σε κτηνιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ συμμετέχει ενεργά και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, στο εξωτερικό, με σκοπό την εκπαίδευσή του, στις πιο σύγχρονες τεχνικές στην Χειρουργική του Σκύλου και της Γάτας. Είναι o κύριος χειρουργός του ιατρείου με ιδιαίτερη προτίμηση στην ορθοπαιδική, στη χειρουργική του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος, στην αντιμετώπιση καταγμάτων με εξωτερικές οστεοσυνθέσεις καθώς και στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης του σκύλου και της γάτας.
Δημοσιεύσεις:
Η Κέλλυ αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 2006. Το 2006-2007 έκανε μετεκπαίδευση στην Χειρουργική-Μαιευτική Κλινική Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ και το 2007-2008 μετεκπαίδευση στην Μονάδα Αναισθησιολογίας & Εντατικής Θεραπείας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
Από το 2009-2013 ήταν υποψήφια Διδάκτορας στην Μονάδα Αναισθησιολογίας& Εντατικής Θεραπείας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Η διδακτορική διατριβή με τίτλο “ Κλινική μελέτη της δια-διαφραγματικής πίεσης κατά τη διάρκεια γενικής αναισθησίας στο σκύλο” υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» και κρίθηκε επιτυχώς μεταξύ των 116 άριστων από όλη την Ελλάδα.
Από το 2016 έως σήμερα συμμετέχει στην καθημερινή κλινική εργασία στην Μονάδα Αναισθησιολογίας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ως διδάσκουσα διδάκτορας (Απόκτηση διδακτικής εμπειρίας για διδάκτορες) ασχολούμενη με τη χορήγηση ηρέμησης/αναισθησίας/αναλγησίας σε όλα τα είδη ζώων και την εκπαίδευση των φοιτητών στο μάθημα επιλογής Αναισθησιολογίας. Παράλληλα, από το 2017 έως 2019 έκανε μεταδιδακτορική Έρευνα με τίτλο « Μελέτη της δια-διαφραγματικής πίεσης μαζί με άλλους κλινικούς δείκτες για την πρόγνωση περιστατικών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο σκύλο». Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών» (MIS-5001552), που υλοποιεί το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται έως ελεύθερος επαγγελματίας/αναισθησιολόγος και συνεργάζεται με ιδιώτες κτηνιάτρους. Τέλος από τον Ιανουάριο του 2019 είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού της ΕΛΕΚΖ.
Ο Αλέξανδρος εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014 όπου και αποφοίτησε το 2020. Το 2020-2021 πραγματοποίησε στο ιατρείο την πρακτική του άσκηση ως απόφοιτος. Από το καλοκαίρι του 2021 συμμετέχει ενεργά στην καθημερινή κλινική εργασία του ιατρείου με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος την Παθολογία των ζώων συντροφιάς. Ο Αλέξανδρος παρακολουθεί και συμμετέχει σε κτηνιατρικά συνέδρια και ημερίδες με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και επικαιροποίηση των γνώσεων του.
Η Κωνσταντίνα εισήχθη στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2014 όπου και αποφοίτησε το 2020. Το 2020-2021 μετεκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική του τμήματος Χειρουργικής-Μαιευτικής Κλινικής Ζώων Συντροφιάς του ΑΠΘ. Την ίδια χρονική περίοδο πραγματοποίησε στο ιατρείο την πρακτική της άσκηση ως απόφοιτος. Από το φθινόπωρο του 2021 συμμετέχει ενεργά στην καθημερινή κλινική εργασία του ιατρείου με βασικό αντικείμενο την Ορθοπεδική και την Χειρουργική Μαλακών Ιστών. Η Κωνσταντίνα παρακολουθεί και συμμετέχει σε κτηνιατρικά συνέδρια και ημερίδες με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση και επικαιροποίηση των γνώσεων της.